Hoofd- / Hypofyse

Wie heeft beoordelingen van de schildklier verwijderd

Alle rechten op het materiaal op de site zijn beschermd door auteursrechten en naburige rechten en mogen op geen enkele wijze worden gereproduceerd of gebruikt zonder de schriftelijke toestemming van de auteursrechthouder en door een actieve link te plaatsen naar de startpagina van de Eva.Ru-portal (www.eva.ru) naast met gebruikte materialen.
Voor de inhoud van promotionele materialen is editie niet verantwoordelijk. Media-registratiekenteken nr. FS77-36354 van 22 mei 2009 v.3.4.44
© Eva.ru 2002-2018

We bevinden ons in sociale netwerken
Neem contact met ons op

Onze website maakt gebruik van cookies om de prestaties te verbeteren en de efficiëntie van de site te verbeteren. Het uitschakelen van cookies kan problemen met de site veroorzaken. Door de site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies.

Wie heeft beoordelingen van de schildklier verwijderd

Mamlife - een toepassing voor moderne moeders

Wie heeft de schildklier verwijderd of geen onderdeel? Hoe voel je je nu? Hoe ben je aan de operatie gekomen? Hoe lang is revalidatie? Heeft je stem pijn gedaan? Heb je spijt van wat je hebt gedaan?

In de toepassing kunt u alle foto's van dit item bekijken, evenals commentaar plaatsen en andere berichten van de auteur lezen.

Comments

- Als het geval van mijn grootmoeder bij je past, dan zal ik vertellen) 8 jaar geleden werd ze verwijderd, en in dat jaar kreeg ze te horen dat alles weer was gegroeid en kon veranderen in een kwaadaardige tumor! Een jaar geleden heeft ze het tweede deel van de regionale verwijderd, alles is goed! Na de operatie ging ze naar haar toe en alles klopt, ze lijkt gedwongen te zijn om de hele operatie te bespreken, om zeker te weten dat haar stem op orde is! Een jaar is verstreken, ze neemt geen medicijnen (hoewel we dachten dat ze zou leven van hormonen zonder de schildklier) en was heel tevreden over het leven. Onder mensen van haar leeftijd zijn velen die de schildklier verwijderden en God alle gevallen dankbaar succesvol gebleken!

- @marina_semenova_vrn, bedankt. Stem is hetzelfde gebleven? Lang in het ziekenhuis na verwijdering? Is het litteken groot?

- Mijn grootmoeder heeft ook de schildklier verwijderd. Honderd jaar geleden. In de jaren 70 in Moskou. De stem had geen effect. Leefde een geweldig leven. Gebrek aan schildklier deed geen moeite, nam geen hormonen

- @vikafel, ja, de stem van de voormalige alsof er niets was gebeurd! De eerste operatie die ze onderging in een conventionele operatie in Belgorod was een litteken door de hele nek! En de tweede keer bij de endosurgeon in Vrn en het litteken is hetero klein! Ik lag voor 9 dagen en ging zelf met de bus naar huis)))) Zie je, ik wilde mijn kleinkinderen niet belasten !!

- Mijn man is een jaar geleden verwijderd, alles is in orde, de stem blijft hetzelfde, als ze het niet had verwijderd in een droom die ze zou hebben gewurgd, het litteken valt hier niet langer alleen op voor hormonen die we voor het leven moeten zijn en ik begrijp niet hoe ze hierboven zijn beschreven dat ze niet dronken waren het past niet op het hoofd

- Mijn zus is twee keer verwijderd. Voor de eerste keer in 11 jaar was er een vreselijk litteken. En de tweede keer verwijderden ze alles volledig, omdat na de eerste operatie een groot aantal verklevingen verscheen. Verwijderd onder algemene anesthesie in het spoorwegziekenhuis. De stem herstelt al geruime tijd, omdat haar stembanden hoogstwaarschijnlijk een beetje pijn deden. Ze sprak heel zachtjes, deed speciale oefeningen, zelfs droppers werden geplaatst, als mijn geheugen me dient. Nu met de stem is alles in orde, hetzelfde. Litteken netjes, oud is niet zichtbaar. Maar al het leven om op hormonen te zitten.

- 1,5 maanden geleden geëxploiteerd. Samen met de schildklier werden de lymfeklieren verwijderd. De volgende dag is normaal. Nu drink ik hormonen. Er zijn bijna geen stemmen.

- @ oreine83, gezondheid voor jou !! Wat was je diagnose? Wat zeggen artsen over de stem? Zware operatie in het algemeen?

- @vikafel, oncologie. Nu werk ik met een spraakherstelfoneermachine. De voormalige kracht van de stem zal verdwenen zijn.

- @ oreine83, God zegene je! En mentale kracht!

Download en chat met moeders in de buurt in Mamlife - een app voor moderne moeders

Leven na verwijdering van de schildklier

OksanaQ, schrijft op 4 juni 2010, 12:28 uur

Je tactiek is effectief als de functie van je eigen klier behouden blijft (zij het 1/2!), En bij afwezigheid van een reactie op eutirox. Doorgaan in dezelfde geest, alleen van tijd tot tijd (minstens een keer per jaar) een analyse uitvoeren op de link T4 en gratis T4

mazankin heb je een helft van je schildklier, en dit betekent al veel. Bijna een jaar lang werd mijn schildklier ook volledig verwijderd, het gewicht verhoogd tot 100 kg, met 5 kg, en geen beweging, een centner en een punt, eerst ervaren, en dan denk ik, nou, de belangrijkste gezondheidstoestand is verbeterd, en het gewicht kan het al hebben, ik 52. Gezondheid is niet vergelijkbaar met wat het was vóór de operatie.

18-03-2011 (operatie in juli 2009) Na de operatie zijn er bijna 2 jaar verstreken. Ik drink 106 mg, ik heb de dosis hetzelfde opgepikt door te typen, naar mijn eigen gezondheidstoestand, ik ben op de een of andere manier 4 kg kwijtgeraakt, totdat ik weg ben. TTG en ST4 gedurende deze tijd, slechts 2 keer overhandigd en daarna eerst. Nu moeten we slagen, maar de gezondheidstoestand is normaal, dus ergens bewaar ik het voor later. Het verschil in sensaties voor en na de operatie is beslist verbazingwekkend, nu ben ik kalm, er is geen trilling, noch extern noch intern. Gedurende 6 jaar heb ik deze schildklier gehouden, alles was gered, misschien zal het worden hersteld, dtz. toen besefte ik dat alles alleen maar erger werd en een operatie onderging, nu denk ik, nou ja, wat ik nog niet eerder heb gedaan. Het enige is angst, en plotseling zal er geen medicijn zijn, maar ik hoop dat dit niet zal gebeuren.

Zdrvstvuyte. lieve "collega's"!
Houd er rekening mee dat jullie allemaal dezelfde klachten hebben en dat jullie allemaal eutirox of levothyroxine gebruiken. Helaas heeft de Russische geneeskunde een verkeerde houding ontwikkeld ten aanzien van de consumptie van levothyroxine: artsen weten niet wat ze doen en willen het niet weten. Het is handiger om 100-200 mcg voor te schrijven en niet aan iets anders te denken.
In mijn geval werd de intoxicatie van levothyroxine gecompliceerd door demyelinisatie van de polyneuropathie en de consumptie van levothyroxine leidt, zelfs in schrale doses, tot exacerbatie. Ik ben een dokter, dus ik ging op zoek naar een uitweg. Hoewel het zonder laboratoriumdiagnostiek zeer problematisch is. En de analyse op de TTG om de zes maanden (een dergelijke aanbeveling!) - Dit is een "dode poultice." Bovendien hangt het TSH-niveau niet af van het niveau van St. T4. ALLEEN reactie op St. T3. En heel snel. Het lichaam om T3 te krijgen (dat is thyrohormone) gebruikt een schamele hoeveelheid St. T4 (dit is een pre-hormoon). Wat maakt het lichaam 96% van de opgebouwde T4 en hoeveel daarvan - de artsen realiseren zich dat niet. En na 2 maanden wordt het tien keer de dosis in het bloed (dit resulteert in de halfwaardetijd van het geneesmiddel in 7 dagen). Ik vond een manier om het grootste deel van de dosis T4 (levothyroxine) te vervangen door T3 (trijoodthyronine). Helaas hoort u hierover geen medische aanbevelingen van endocrinologen. En dus maak een kans op het experiment - vervang een deel van euthyrox door trijoodthyronine met een snelheid van 80 μg per 12,5 μg (1/4 van een 50 μg bloedplaatjes). Maar let dagelijks op voor het ontbijt. Dus hoe begin je het te verliezen. Het is belangrijk om op tijd te stoppen en de dosis T3 (12,5 μg om de dag) te verlagen.
Helaas kan ik nu geen nauwkeuriger aanbevelingen doen (ik hoef de dosis nog niet te berekenen, omdat er geen mogelijkheid is voor laboratoriumcontrole en vriendschap met een endocrinoloog). Maar binnen een maand of twee, denk ik, zal ik een schema hebben voor het berekenen van doses T3 + T4-doses, dan zal ik het op de website plaatsen.

Verwijdering van de schildklier: beoordelingen, aanbevelingen, voeding en sport

De schildklier speelt een grote rol in het functioneren van het hele organisme. Maar tegelijkertijd voor ziekten is het in de eerste plaats. Beoordelingen over het verwijderen van de schildklier zijn verschillend, maar meestal klagen patiënten niet over het leven zonder een orgaan.

De endocriene klier produceert de noodzakelijke hormonen, accumuleert jodium in het lichaam. Daarom is het na de resectie van groot belang om de nodige hormonale preparaten te nemen en een gezonde levensstijl te handhaven. Te oordelen naar de beoordelingen over het verwijderen van de schildklier, vindt de conceptie van het kind en de geboorte zelf zonder complicaties plaats

Wat is de schildklier?

Schildklierfunctie

De schildklier is een noodzakelijk orgaan in het menselijk lichaam, gelegen aan de voorkant van de nek en gewikkeld rond de luchtpijp. De belangrijkste taak van de schildklier is het vermogen om jodium vast te houden en hormonen te produceren die het metabolisme reguleren.

In de cellen van de schildklier wordt inkomend jodium gecombineerd met het aminozuur, resulterend in trijodothyronine en thyroxine. Daarna komen hormonen in het bloed en zijn betrokken bij biochemische processen, celgroei, transformeren zuurstofmoleculen en voedingsstoffen in energie.

Indicaties voor een operatie. effecten

Elke derde persoon op de planeet is vatbaar voor schildklieraandoeningen, maar niet iedereen laat de verwijdering zien. Chirurgie kan om de volgende redenen worden uitgevoerd:

  1. Kwaadaardige of goedaardige neoplasmata van een orgaan.

Tot op heden zijn er verschillende soorten tumoren, die van elkaar verschillen in de groeisnelheid en het vermogen om metastasen te vormen. Als de kanker is uitgezaaid naar de lymfeklieren, worden ze ook verwijderd.

  1. De struma is tot grote maten gegroeid en drukt op de organen van de nek.

Heel vaak kan de patiënt in de nek een lichte zwelling zien, wat ongemak veroorzaakt.

  1. De vergrote klier is neergedaald en bevindt zich achter het onderste deel van de halsaderfossa.

Meestal wordt het defect gediagnosticeerd bij oudere mensen, gedurende het leven waarvan de lymfeklieren geleidelijk groeiden en vielen, waardoor de luchtpijp en de slokdarm werden verpletterd.

  1. De ontwikkeling van schildklierhormonen in grote hoeveelheden.

Met overmatige productie van schildklierhormonen, afhankelijk van de kenmerken van het lichaam, kan medicamenteuze therapie ineffectief zijn. Onvoldoende ontvangst van radioactief jodium kan leiden tot de verspreiding van de schildklier tot enorme omvang.

  1. Verschillende schildklierblessures.
  1. Giftige diffuse struma.
  1. Individuele intolerantie voor medicijnen tijdens de behandeling of hun ineffectiviteit.

De cyste in een schildklier is niet de indicatie tot verwijdering. Het knoopprobleem wordt ook op een geheel andere manier opgelost: ethylalcohol wordt erin geïnjecteerd met behulp van een injectiespuit, die de resorptie van de knopen bevordert.

In sommige gevallen kan het verwijderen van een volledig orgaan of een deel ervan leiden tot complicaties of enkele veranderingen in het lichaam:

  • schending van stem;
  • abnormaal lage niveaus van serumcalcium;
  • een blauwe of rode vlek op de operatieplaats;
  • bloeden;
  • pus vorming;
  • verlaag de niveaus van schildklierhormoon.

Als de operatie wordt uitgevoerd door hooggekwalificeerde specialisten, worden meestal de gevolgen voor de gezondheid van de patiënt niet in acht genomen.

Leven na resectie

Na het uitvoeren van de noodzakelijke operatieve manipulaties wordt de patiënt vrijwel onmiddellijk overgebracht naar de algemene afdeling. Het wordt niet aanbevolen om de eerste dag op te staan. Als tijdens de operatie een drainage is geïnstalleerd, wordt deze de volgende dag verwijderd.

Vóór ontslag moet de behandelende arts de patiënt uitleggen over verdere observatie en levensstijl. Mensen die hebben ingestemd met resectie van de schildklier zijn praktisch niet te onderscheiden van gezonde. Ze werken ook, sporten, reizen, worden ouders.

Het is erg belangrijk om in de eerste postoperatieve tijd een dieet te volgen, dat rafelig vlees en visproducten, vloeibare granen, moet bevatten. Geleidelijk aan wordt de patiënt elke dag aangeraden aardappelpuree, dunne soep, ei-omelet aan het dieet toe te voegen.

Tijdens de eerste postoperatieve maand moet de patiënt stressvolle situaties vermijden, te veel eten, alcohol en nicotine drinken. Het positieve effect van frequente wandelingen in de frisse lucht, lessen in het zwembad, gezonde slaap en vitamines nemen.

Vervangende therapie

De manier van leven na resectie van de schildklier verschilt niet van de levens van anderen, maar hiervoor moet u vervangende therapieën nemen, wat de dagelijkse inname van geneesmiddelen op basis van thyroxine is.

Voordat de endocrinoloog een belangrijke taak zou moeten zijn - de selectie van de juiste dosering van het hormoon, afhankelijk van het schildklier stimulerend hormoon in het bloed. Een voldoende gekozen dosis draagt ​​bij aan het vinden van de TSH in het lichaam binnen het normale bereik.

Als het niveau van het hormoon binnen twee maanden stabiel wordt, wordt de dosis als correct gekozen beschouwd. Dan wordt TSH slechts eenmaal per jaar bepaald.

Velen vragen zich af waarom het zo belangrijk is om medicatie zonder fouten te nemen. Het is heel eenvoudig! Als de pillen niet dagelijks worden ingenomen, is het onder controle onmogelijk om het exacte niveau van het hormoon te bepalen en de dosering aan te passen.

Het is noodzakelijk om de gebruiksaanwijzing strikt te volgen, anders lost de tablet in de maag niet volledig op. En dit zal op zijn beurt de testresultaten beïnvloeden.

Gevolgen van resectie bij vrouwen

Het grootste deel van de eerlijke sekservaring dat na resectie van de schildklier hun gewicht begint te stijgen. Meestal worden vrouwen geconfronteerd met een soortgelijk probleem, maar dit wordt niet geassocieerd met chirurgische interventie.

Met de ontwikkeling van hypothyreoïdie neemt de eetlust van een vrouw toe, maar tegelijkertijd verliest ze gewicht. Tegelijkertijd begint de schildklier te groeien. Na het verwijderen beginnen de metabolische processen in het lichaam te vertragen, en de eetlust blijft hetzelfde, omdat het lichaam gewend is om voedsel in grote doses te krijgen. Hierdoor is er een toename in gewicht.

rehabilitatie

Na de resectie wordt de patiënt hormonale preparaten, vitamines, vervangingstherapie voorgeschreven. Om de emotionele toestand te herstellen, is het aan te raden om zich tot psychologen te wenden om postoperatieve depressie te voorkomen.

De meest voorkomende oorzaken van operaties zijn tumoren van de klier. Daarom is fysiotherapie voor herstel noodzakelijk. Procedures helpen herhaling van de ziekte voorkomen en betrekken gezond weefsel bij het proces. Bij hypothyreoïdie hebben terpentijnbaden een positief effect op het herstel.

Meestal na de operatie is revalidatie niet nodig. Het is voldoende om strikt te voldoen aan alle aanbevelingen van de behandelende arts en periodiek een routineonderzoek te ondergaan.

Handicap na verwijdering van de schildklier

Een persoon kan alleen worden uitgeschakeld als hij is gediagnosticeerd met een kwaadaardige endocriene kliertumor. Na de operatie kan de patiënt volledig werken en leven, dus de handicap is hem niet toegestaan. De uitzondering is de ernstige gevolgen die hebben geleid tot het verlies van de motorische functie, wat zeer zelden gebeurt.

Indicaties voor invaliditeit na een operatie kunnen zijn:

  1. ernstige kortademigheid;
  2. het verschijnen van overgewicht;
  3. diabetes mellitus;
  4. bloedarmoede, vermoeidheid;
  5. schending van hartritmes;
  6. verhoogd cholesterol.

Bij afwezigheid van complicaties wordt de patiënt eenvoudigweg voor een lange tijd ontslagen.

Levensverwachting na een operatie

De patiënt, na resectie van de schildklier, moet zijn hele leven strikte richtlijnen volgen. Vermijd bijvoorbeeld onderkoeling, zonnebaden. Het wordt aanbevolen om voldoende te slapen en niet nerveus te zijn.

Als de patiënt voor zichzelf zorgt, de symptomen volgt, het advies van specialisten opvolgt, zal hij zonder complicaties een lang leven leiden.

Vereist medicinaal minimum

De postoperatieve periode vereist het nemen van de nodige medicijnen:

  1. Ibuprofen wordt voorgeschreven om pijn te verminderen. Voor ernstige pijn wordt morfine voorgeschreven op recept.
  2. Levothyroxine natrium wordt voorgeschreven voor hypothyreoïdie.

Aanvullende hormoonsuppletie is alleen nodig in het geval van resectie van beide lobben.

Dieet na resectie van de schildklier

Dieet na resectie van de schildklier

Strenge beperkingen op de naleving van het dieet daar. De uitzonderingen zijn de leeftijd, de gezondheidstoestand van de patiënt en complicaties na de operatie. Het wordt aanbevolen om vet, zout, gerookt voedsel en koolzuurhoudende dranken te weigeren. Bijzondere aandacht wordt besteed aan sojaproducten - zij vertragen het werk van hormonale geneesmiddelen.
Na resectie van de schildklier wordt aanbevolen dat de patiënt meelproducten en dierlijke vetten vervangt door groenten en fruit. Het is noodzakelijk bonenculturen, sterke koffie, alcoholische en koolzuurhoudende dranken te weigeren.

Het dieet moet vis, oesters, calamari, mosselen, zeekool, eieren, mager vlees en groen, olijfolie of lijnzaadolie bevatten. Geef geen verschillende granen op (boekweit, havermout, gierst): ze zijn caloriearm, rijk aan vitamines, eiwitten en micro-elementen. Thee en koffie kunnen worden vervangen door compotes, verse sappen, kruidenthee.

Andere medicijnen

Sommige geneesmiddelen verminderen de absorptie van thyroxine hormonen. Om deze reden moet de behandelende arts op de hoogte zijn van het gebruik van andere geneesmiddelen.

Vergeet niet dat je in ongeveer vier uur medicijnen van verschillende groepen moet drinken. Hormonen worden aangeraden om een ​​half uur voor de maaltijd op een lege maag in te nemen.

Zwangerschap en bevalling na de operatie

Resectie van de schildklier is geen contra-indicatie voor het concipiëren en dragen van een kind. De enige voorwaarde is om de gynaecoloog vanaf de allereerste maanden op de hoogte te stellen, omdat zwangere vrouwen de dosering van hormonale preparaten moeten aanpassen.

Fysieke activiteit

Elke fysieke activiteit is niet gecontra-indiceerd als het niveau van hormonen in het lichaam normaal is. Maar het is noodzakelijk om sporten uit te sluiten waarin de belasting van het hart aanzienlijk toeneemt.

beoordelingen

Tatiana
Een paar jaar geleden liet mijn vader zijn schildklier verwijderen. Elke dag voor het ontbijt neemt hij een pil en voelt hij zich de hele dag geweldig.

Nicholas
Om medische redenen heeft de behandelende arts een operatie voorgeschreven om de schildklier te verwijderen. Ik herstelde snel, deed nu aan sport en leidde een normaal leven. Het belangrijkste om te onthouden om hormonen te nemen en tests te ondergaan.

Peter
Medisch gezien had ik een paar jaar geleden een resectie van de schildklier. Direct na de operatie kreeg ik een hormoonsuppletietherapie. Nu voel ik me geweldig, en mijn levensstijl is niet anders dan de rest.

Svetlana
Toen ik zwanger raakte, corrigeerde de endocrinoloog mijn dosis thyroxine. Alle negen maanden voelde ik me goed, bevallen was zonder complicaties.

Implicaties van schildklieroperaties. Preventie van effecten:

Schildklierkanker (papillair)

Registratie: 20 mei 2011 Berichten: 67

Welkom! Mijn naam is Julia, ik ben 30 jaar oud. Al vele jaren gebruik ik Eutirox 50 mg. 09/29/2010, ik ontving een echografie van de schildklier, onthulde een knoop van de rechter lob 26 * 22 mm van ongelijk verminderde dichtheid. Daarnaast bevindt zich onder de capsule een eenheid met een uniforme structuur van 9 mm. Conclusie: Nodulair struma, AIT. TAB deed dat om de een of andere reden niet. 04/20/2011, over de tweede echografie in de rechterkwab, een 22 * ​​15 * 29 mm-knooppunt met ongelijke heldere contouren van heterogene echodichtheid met meerdere hyperechoïsche insluitsels, met een fuzzy echo, naast een knooppunt van verhoogde echogeniciteit tot 10 mm met een duidelijke gelijkmatige contour. Volgens de resultaten van een biopsie van 04.05.2011: een preparaat van een overvloedige celgroep, lagen en papillaire-achtige structuren uit tumorcellen met uitgesproken nucleair polymorfisme. Intranucleaire cytoplasmische insluitsels worden gevonden. Conclusie: beeld van papillaire kanker. De operatie werd alleen op 08/18/2011 aangesteld. Ik voel pijn aan de rechterkant, die zich uitstrekt in mijn oor, mijn rechterkant doet pijn. De dokter weigerde vragen te beantwoorden. Leg uit, alsjeblieft, blijkbaar loop ik minstens een jaar met kanker, de tumor is in zes maanden gegroeid, ik ben bang voor uitzaaiingen en nog voor de operatie nog 3 maanden. Hoe gevaarlijk is het om nog eens 3 maanden te wachten? Misschien moet je wat testen doorstaan ​​voor tumormarkers? Wat te doen voor de operatie?

Registratie: 20 mei 2011 Berichten: 67

De arts zei dat misschien niet alle schildklier zal worden verwijderd, maar een kwab. Na het lezen van het forum, besefte ik dat ik met kanker alles moet verwijderen. Moet ik erop aandringen om alles te verwijderen? Echografie lymfeklieren worden niet vergroot. Stadium van kanker en de aanwezigheid van metastasen kunnen worden bepaald tenzij na een operatie?

Registratie: 20 mei 2011 Berichten: 67

Ik heb een onregelmatige menstruatiecyclus gedurende vele jaren, nu de vertraging in de menstruatie al 2 cycli is, onthulde een ovariale cyste. Eerder werd de cyclus gereguleerd door hormonen en vervolgens geannuleerd, omdat hij is min of meer verbeterd. Hoe is cystebehandeling en regulering van de cyclus verenigbaar met schildklierkanker? Er zijn twijfels over de competentie van een endocrinoloog die mijn kanker in september 2010 miste. Kun je me vertellen of er behandelingscentra zijn met radioactief jodium anders dan Obninsk, dichter bij de Oeral?

Registratie: 02/21/2004 Berichten: 1,533

U moet de volledige schildklier en de zogenaamde verwijderen. vezel met lymfeklieren in de centrale zone van de nek, ongeacht of er veranderingen in zitten of niet.
Na de operatie is het noodzakelijk om therapie uit te voeren met radioactief jodium. Deze aanpak minimaliseert de kans op terugval en stelt u in staat om de ziekte te bestrijden met behulp van de hoogst gevoelige markers.
De biologische aard van papillaire kanker kenmerkt het als een langzaam (decennium) ontwikkelende en late metastatische tumor, maar er zijn meer agressieve vormen. In de regel kan de situatie in 3 maanden nauwelijks veranderen, maar begrijp het, ik ben niet de Here God.
Alle andere problemen met uw gezondheid zijn niet geassocieerd met een schildkliertumor.
Betreffende de operatie in onze ENC, denk ik dat het mogelijk is om dit te doen eind juni - begin juli. Als deze vraag nog steeds relevant voor je is, schrijf me dan op [email protected]

Registratie: 20 mei 2011 Berichten: 67

Beste Vladimir Eduardovich! Op mijn verzoek nodigde je me begin juli uit voor een operatie in Moskou. Maar medio juni was mijn toestand sterk verslechterd, hoofd. Met de afdeling van het regionale centrum van endocriene sluwheid, heb ik mij dringend geopereerd. 22/06/2011 Ik had een operatie - de schildklier en lymfeklieren van de nek werden rechts verwijderd (vanwege de aanwezigheid van metastasen). De histologische conclusie: papillair carcinoom van rechts, AIT aan de linkerkant, papillair. MN l / in de nek (indien goed gedemonteerd). T2N1Mx Aanbevolen L-thyroxine 100 mg. Mijn leeftijd is 30 jaar oud, het gewicht is 65 kg, de hoogte is 171 cm. Een maand na de operatie werd aanbevolen dat de endocrinoloog zich zou overgeven (opnieuw, indien correct gedemonteerd) T4 TG. De endocrinoloog is van mening dat T4 en TSH moeten worden ingenomen.
Het stoort me dat artsen (en de chirurg en de endocrinoloog) 100 mcg L-thyroxine voorgeschreven hebben, is dit een suppressieve dosis? 21/07/2011 Ik moet naar de chirurgie komen met de analyses. Wat zijn allemaal dezelfde tests die ik nodig heb om een ​​dokter te brengen? Ik heb gelezen dat het zinvol is om de TG niet eerder dan 6 weken na de operatie in te nemen, klopt dit? Moet ik de AT doorgeven aan de TG?

Registratie: 02/21/2004 Berichten: 1,533

Het eerste en belangrijkste wat u moet doen, is de behandeling met radioactief jodium. In Moskou is onlangs een nieuwe afdeling geopend in het Russisch Wetenschappelijk Centrum voor Wetenschappelijke en Technische Ontwikkeling (Kaluga), waar het wordt behandeld met radioactief jodium.

Registratie: 20 mei 2011 Berichten: 67

Na een operatie als gevolg van papillaire kanker van de lymfeklieren en metastasen in de lymfeklieren van de nek, de verstopte neus komt niet over, de KNO-arts suggereerde een röntgenfoto van de sinussen. De chirurg die de operatie uitvoerde, waarschuwde dat met kanker, verschillende thermische procedures, fysiotherapie, enz. Gecontra-indiceerd zijn. Is röntgenfoto van het hoofd gevaarlijk voor mij?
Kwam u in uw praktijk tegen dat er na het opereren een neerhangend ooglid verscheen aan de kant waar u hebt geopereerd, de pupil is versmald en reageert niet op licht? Na de operatie duurde het bijna 3 maanden. Artsen zeggen dat dit het Horner-syndroom is als gevolg van de operatie en dat niets kan worden geholpen. Kan je iets adviseren?

Registratie: 02/21/2004 Berichten: 1,533

Het is veel nuttiger voor u en voor uw ENT om een ​​CT-scan van de neusbijholten uit te voeren, in plaats van een gewone röntgenfoto, is het niet minder veilig en veel informatief.
Horners triade wordt geassocieerd met schade aan de zogenaamde. "ster" knoop van de sympathieke stam. Voor zover de situatie omkeerbaar is, is het noodzakelijk om niet eerder dan één jaar na de operatie te evalueren.
Bent u behandeld met jodium-131?

Registratie: 20 mei 2011 Berichten: 67

De operatie was 22 juni. TSH werd bepaald op 15 juli 2011 - 18,0 mIU / ml (N 0,23-3,4). Tegelijkertijd passeerde ze T4 sv - 16,8 nmol / l (N 10-23,4). De analyse wordt gegeven op de achtergrond van euthyrox 100 μg. Vanaf 22/07/2011 accepteer ik eutirox 200 mcg. 13.09 Ik heb de TSH - 0.001 mIU / ml doorgegeven. T4 St - 34.1. T3 totaal - 6,6 (N 1-2,8). Periodieke pijnen aan de andere kant van de nek, die zich uitstrekken tot in het oor en pijn op de borst, zijn nu verontrustend. Hoe kan ik bepalen of metastasen zich nu verspreiden, aangezien TG, zoals ik heb begrepen, slechts 6 maanden na de operatie wordt gegeven? Radioactief jodium is niet behandeld. Wat kunnen complicaties zijn na radioactief jodium? Heeft het zin als uitzaaiingen aan het licht komen? Hij vertraagde met radioactief jodium, omdat hij zou moeten blijven zonder enige observatie van de chirurg die opereerde omdat hij zou moeten weigeren om hormonale medicijnen in te nemen ondanks zijn benoeming. De chirurg ziet geen enkele rol in deze behandeling.

Registratie: 02/21/2004 Berichten: 1,533

Radioactieve jodiumtherapie is absoluut veilig. Ik begrijp niet waar je op wacht? De prognose kan verslechteren als gevolg van uw besluiteloosheid.

Registratie: 20 mei 2011 Berichten: 67

3,5 maanden na de operatie (uitgevoerd op 22 juni) na volledige excisie van de schildklier als gevolg van papillair schildkliercarcinoom en metastasen in de lymfeklieren van de nek, onderging ze testen: TG -

Registratie: 02/21/2004 Berichten: 1,533

Nee, TG wordt niet door jou bepaald. Het apparaat kan geen nulwaarde specificeren en schrijft minder dan 0,2 ng / ml. De situatie is vergelijkbaar met antilichamen.
Deze resultaten werden verkregen tegen de achtergrond van onderdrukking van het TSH-niveau. Echte resultaten moeten worden beoordeeld tegen de achtergrond van stimulatie van TSH-spiegels door levothyroxine gedurende 4 weken te annuleren.
Normale waarden van het parathyroïd syndroom suggereren dat de functie van de bijschildklieren na de operatie volledig is hersteld.

Registratie: 20 mei 2011 Berichten: 67

Ik heb fluorografie uitgevoerd in het midden van juni 2011 voor de operatie, nu heb ik lichte pijn op de borst en af ​​en toe hoest ik. De temperatuur binnen 4 maanden is van 37 tot 37.4. Misschien komt dit door een verkoudheid na de operatie. ENT-diagnoses subacute rhinitis. De chirurg die op mij opereerde stelde voor om de fluorografie opnieuw uit te voeren. Is het te gevaarlijk om na 4 maanden nog eens vlaag te maken? Ik lees dat radioactieve straling bij kanker de ontwikkeling ervan kan veroorzaken. Scintigrafie in onze stad niet. Het is beschamend dat testen zoals normaal en fluorografie 4 maanden geleden normaal was, ik wil niet nogmaals worden bestraald, tegelijkertijd ben ik bang om processen in de longen over te slaan.

Registratie: 02/21/2004 Berichten: 1,533

Deze vraag kan niet virtueel worden opgelost. Uw arts weet het het beste.
Het enige dat ik kan zeggen, fluorografie is noodzakelijk om de grootste pulmonale pathologie te identificeren tijdens medisch onderzoek. In alle andere gevallen moet je een volledige röntgenfoto van de borst maken.

Registratie: 20 mei 2011 Berichten: 67

Vertel me alsjeblieft dat ik echt begreep dat fluorografie geen klein neoplasma in de longen kan vertonen? Is röntgenstralen een gewone röntgenfoto? Misschien is het logisch om een ​​CT-scan te doen? Als er longmetastasen waren, zou TG dan hoog zijn of niet? Is het gevaarlijk om een ​​röntgenfoto te maken van de plaats waar de schildklier was?

Wie heeft beoordelingen van de schildklier verwijderd

Ik ben 27 jaar oud. Sinds 2013 problemen met de schildklier. De diagnose van diffuse giftige struma. Gedurende deze periode was het 2 keer de staat van euthyroidie met een duur van respectievelijk 2 en 1 jaar. Nu opnieuw terugval. De laatste keer adviseerde de arts om na te denken over een chirurgische behandeling. Maar op een of andere manier is dat verdomd, hij leest in Google, een slechte gewoonte om te googelen))) Wie heeft de schildklier in het algemeen verwijderd? Vooral geïnteresseerd in de methode van radioactief jodium, omdat de veiligste mijn Hoe is je toestand voor en na? Het proces van de operatie zelf, voorbereiding, revalidatie na een operatie? Wat is er veranderd in het leven, behalve het ontvangen van een dagelijkse dosis. Misschien zijn er tips? Google maakt niet veel gebruik, ik wil, om zo te zeggen, live reviews. Verdrink alsjeblieft niet. Komenty voor nadelen binnen. Mijn excuses voor de fouten.

  • Hoogst gewaardeerd
  • Eerst bovenaan
  • werkelijke top

32 opmerkingen

Ik ben na 2 procedures van radioactief jodium met uw diagnose. Schrijf [email protected], ik zal vragen beantwoorden.

Je verwart RIT-behandeling van diffuse giftige struma en schildklierkanker niet. Verschillende mechanismen, doses en follow-up.

De behandeling is hetzelfde, ik heb het gedronken en je wacht, het verschil zit in de doses en de veiligheid van de familieleden, je schrijft met kanker en na ontslag met jodium, met DTZ zal het vast komen te zitten in de schildklier. Bij kanker is er meer activiteit, maar je zult bijna alles in het ziekenhuis verwijderen, omdat het nodig is om de resten van de schildklier te vernietigen, met DTZ kunnen ze opslaan, ze kunnen niet opslaan, enz., Maar bijna alle activiteit zal de schildklier vastleggen, je zult meer schijnen in de schildklierregio

Als het nog steeds relevant is: de schildklier is 2 jaar geleden verwijderd, omdat het niet mogelijk was om mijn struma op orde te maken.

Jodium werd aangeboden voor geld en sterk geneigd om ervoor te zorgen dat ik deze procedure in Finland deed. De arts motiveerde het door het feit dat ze daar de dosis individueel voor elke patiënt selecteren. Typ als een kleine dosis, dan zal de klier blijven werken en moet hij de procedure herhalen. En als het groot is, dan is dit een extra belasting voor het lichaam. Gewoon de woorden van mijn dokter overhandigen, sinds ik onder het mes ging :)

De operatie werd uitgevoerd volgens het VHI-beleid, de kliniek en de afdeling zijn uitstekend. Ontladen een dag na de operatie. Het litteken is bijna onzichtbaar.

Het voelt alsof therapie volgens mij niet aan mij is gekoppeld. Slaperigheid, slaperigheid, prikkelbaarheid. Alles is op zijn plaats. Maar zelfs het gewicht sloop naar de hoop. En wil niet naar beneden kruipen. Toen ik voor lessen bij de trainer kwam, was hij zo verdomd blij dat ik euthyrox was (sommige mensen drinken het vooral om gewicht te verliezen) :) hij was nog nooit zo verkeerd geweest.

Artsen beoefenen nu grotendeels monotherapie, dus ik las zelf over de combinatie (als je de mening van ananimnus vertrouwt in VK, dan hebben velen een opvallend verschil gevoeld bij het nemen van combo's). Hoewel ik me herinnerde dat de arts vóór de operatie stotterde over de mogelijkheid van combinatietherapie, weet de arts er iets van;).

Dus hoogstwaarschijnlijk is de vraag niet hoe je de schildklier knipt, maar welke therapie zal worden gekozen na :)

Schildklier chirurgie beoordelingen

De schildklier speelt een grote rol in het functioneren van het hele organisme. Maar tegelijkertijd voor ziekten is het in de eerste plaats. Beoordelingen over het verwijderen van de schildklier zijn verschillend, maar meestal klagen patiënten niet over het leven zonder een orgaan.

De endocriene klier produceert de noodzakelijke hormonen, accumuleert jodium in het lichaam. Daarom is het na de resectie van groot belang om de nodige hormonale preparaten te nemen en een gezonde levensstijl te handhaven. Te oordelen naar de beoordelingen over het verwijderen van de schildklier, vindt de conceptie van het kind en de geboorte zelf zonder complicaties plaats

Schildklierfunctie

De schildklier is een noodzakelijk orgaan in het menselijk lichaam, gelegen aan de voorkant van de nek en gewikkeld rond de luchtpijp. De belangrijkste taak van de schildklier is het vermogen om jodium vast te houden en hormonen te produceren die het metabolisme reguleren.

In de cellen van de schildklier wordt inkomend jodium gecombineerd met het aminozuur, resulterend in trijodothyronine en thyroxine. Daarna komen hormonen in het bloed en zijn betrokken bij biochemische processen, celgroei, transformeren zuurstofmoleculen en voedingsstoffen in energie.

Indicaties voor een operatie. effecten

Elke derde persoon op de planeet is vatbaar voor schildklieraandoeningen, maar niet iedereen laat de verwijdering zien. Chirurgie kan om de volgende redenen worden uitgevoerd:

  1. Kwaadaardige of goedaardige neoplasmata van een orgaan.

Tot op heden zijn er verschillende soorten tumoren, die van elkaar verschillen in de groeisnelheid en het vermogen om metastasen te vormen. Als de kanker is uitgezaaid naar de lymfeklieren, worden ze ook verwijderd.

  1. De struma is tot grote maten gegroeid en drukt op de organen van de nek.

Heel vaak kan de patiënt in de nek een lichte zwelling zien, wat ongemak veroorzaakt.

  1. De vergrote klier is neergedaald en bevindt zich achter het onderste deel van de halsaderfossa.

Meestal wordt het defect gediagnosticeerd bij oudere mensen, gedurende het leven waarvan de lymfeklieren geleidelijk groeiden en vielen, waardoor de luchtpijp en de slokdarm werden verpletterd.

  1. De ontwikkeling van schildklierhormonen in grote hoeveelheden.

Met overmatige productie van schildklierhormonen, afhankelijk van de kenmerken van het lichaam, kan medicamenteuze therapie ineffectief zijn. Onvoldoende ontvangst van radioactief jodium kan leiden tot de verspreiding van de schildklier tot enorme omvang.

  1. Verschillende schildklierblessures.
  1. Giftige diffuse struma.
  1. Individuele intolerantie voor medicijnen tijdens de behandeling of hun ineffectiviteit.

De cyste in een schildklier is niet de indicatie tot verwijdering. Het knoopprobleem wordt ook op een geheel andere manier opgelost: ethylalcohol wordt erin geïnjecteerd met behulp van een injectiespuit, die de resorptie van de knopen bevordert.

In sommige gevallen kan het verwijderen van een volledig orgaan of een deel ervan leiden tot complicaties of enkele veranderingen in het lichaam:

  • schending van stem;
  • abnormaal lage niveaus van serumcalcium;
  • een blauwe of rode vlek op de operatieplaats;
  • bloeden;
  • pus vorming;
  • verlaag de niveaus van schildklierhormoon.

Als de operatie wordt uitgevoerd door hooggekwalificeerde specialisten, worden meestal de gevolgen voor de gezondheid van de patiënt niet in acht genomen.

Na het uitvoeren van de noodzakelijke operatieve manipulaties wordt de patiënt vrijwel onmiddellijk overgebracht naar de algemene afdeling. Het wordt niet aanbevolen om de eerste dag op te staan. Als tijdens de operatie een drainage is geïnstalleerd, wordt deze de volgende dag verwijderd.

Vóór ontslag moet de behandelende arts de patiënt uitleggen over verdere observatie en levensstijl. Mensen die hebben ingestemd met resectie van de schildklier zijn praktisch niet te onderscheiden van gezonde. Ze werken ook, sporten, reizen, worden ouders.

Het is erg belangrijk om in de eerste postoperatieve tijd een dieet te volgen, dat rafelig vlees en visproducten, vloeibare granen, moet bevatten. Geleidelijk aan wordt de patiënt elke dag aangeraden aardappelpuree, dunne soep, ei-omelet aan het dieet toe te voegen.

Tijdens de eerste postoperatieve maand moet de patiënt stressvolle situaties vermijden, te veel eten, alcohol en nicotine drinken. Het positieve effect van frequente wandelingen in de frisse lucht, lessen in het zwembad, gezonde slaap en vitamines nemen.

De manier van leven na resectie van de schildklier verschilt niet van de levens van anderen, maar hiervoor moet u vervangende therapieën nemen, wat de dagelijkse inname van geneesmiddelen op basis van thyroxine is.

Voordat de endocrinoloog een belangrijke taak zou moeten zijn - de selectie van de juiste dosering van het hormoon, afhankelijk van het schildklier stimulerend hormoon in het bloed. Een voldoende gekozen dosis draagt ​​bij aan het vinden van de TSH in het lichaam binnen het normale bereik.

Als het niveau van het hormoon binnen twee maanden stabiel wordt, wordt de dosis als correct gekozen beschouwd. Dan wordt TSH slechts eenmaal per jaar bepaald.

Velen vragen zich af waarom het zo belangrijk is om medicatie zonder fouten te nemen. Het is heel eenvoudig! Als de pillen niet dagelijks worden ingenomen, is het onder controle onmogelijk om het exacte niveau van het hormoon te bepalen en de dosering aan te passen.

Het is noodzakelijk om de gebruiksaanwijzing strikt te volgen, anders lost de tablet in de maag niet volledig op. En dit zal op zijn beurt de testresultaten beïnvloeden.

Het grootste deel van de eerlijke sekservaring dat na resectie van de schildklier hun gewicht begint te stijgen. Meestal worden vrouwen geconfronteerd met een soortgelijk probleem, maar dit wordt niet geassocieerd met chirurgische interventie.

Met de ontwikkeling van hypothyreoïdie neemt de eetlust van een vrouw toe, maar tegelijkertijd verliest ze gewicht. Tegelijkertijd begint de schildklier te groeien. Na het verwijderen beginnen de metabolische processen in het lichaam te vertragen, en de eetlust blijft hetzelfde, omdat het lichaam gewend is om voedsel in grote doses te krijgen. Hierdoor is er een toename in gewicht.

Na de resectie wordt de patiënt hormonale preparaten, vitamines, vervangingstherapie voorgeschreven. Om de emotionele toestand te herstellen, is het aan te raden om zich tot psychologen te wenden om postoperatieve depressie te voorkomen.

De meest voorkomende oorzaken van operaties zijn tumoren van de klier. Daarom is fysiotherapie voor herstel noodzakelijk. Procedures helpen herhaling van de ziekte voorkomen en betrekken gezond weefsel bij het proces. Bij hypothyreoïdie hebben terpentijnbaden een positief effect op het herstel.

Meestal na de operatie is revalidatie niet nodig. Het is voldoende om strikt te voldoen aan alle aanbevelingen van de behandelende arts en periodiek een routineonderzoek te ondergaan.

Handicap na verwijdering van de schildklier

Een persoon kan alleen worden uitgeschakeld als hij is gediagnosticeerd met een kwaadaardige endocriene kliertumor. Na de operatie kan de patiënt volledig werken en leven, dus de handicap is hem niet toegestaan. De uitzondering is de ernstige gevolgen die hebben geleid tot het verlies van de motorische functie, wat zeer zelden gebeurt.

Indicaties voor invaliditeit na een operatie kunnen zijn:

  1. ernstige kortademigheid;
  2. het verschijnen van overgewicht;
  3. diabetes mellitus;
  4. bloedarmoede, vermoeidheid;
  5. schending van hartritmes;
  6. verhoogd cholesterol.

Bij afwezigheid van complicaties wordt de patiënt eenvoudigweg voor een lange tijd ontslagen.

Levensverwachting na een operatie

De patiënt, na resectie van de schildklier, moet zijn hele leven strikte richtlijnen volgen. Vermijd bijvoorbeeld onderkoeling, zonnebaden. Het wordt aanbevolen om voldoende te slapen en niet nerveus te zijn.

Als de patiënt voor zichzelf zorgt, de symptomen volgt, het advies van specialisten opvolgt, zal hij zonder complicaties een lang leven leiden.

Vereist medicinaal minimum

De postoperatieve periode vereist het nemen van de nodige medicijnen:

  1. Ibuprofen wordt voorgeschreven om pijn te verminderen. Voor ernstige pijn wordt morfine voorgeschreven op recept.
  2. Levothyroxine natrium wordt voorgeschreven voor hypothyreoïdie.

Aanvullende hormoonsuppletie is alleen nodig in het geval van resectie van beide lobben.

Dieet na resectie van de schildklier

Dieet na resectie van de schildklier

Strenge beperkingen op de naleving van het dieet daar. De uitzonderingen zijn de leeftijd, de gezondheidstoestand van de patiënt en complicaties na de operatie. Het wordt aanbevolen om vet, zout, gerookt voedsel en koolzuurhoudende dranken te weigeren. Bijzondere aandacht wordt besteed aan sojaproducten - zij vertragen het werk van hormonale geneesmiddelen.

Na resectie van de schildklier wordt aanbevolen dat de patiënt meelproducten en dierlijke vetten vervangt door groenten en fruit. Het is noodzakelijk bonenculturen, sterke koffie, alcoholische en koolzuurhoudende dranken te weigeren.

Het dieet moet vis, oesters, calamari, mosselen, zeekool, eieren, mager vlees en groen, olijfolie of lijnzaadolie bevatten. Geef geen verschillende granen op (boekweit, havermout, gierst): ze zijn caloriearm, rijk aan vitamines, eiwitten en micro-elementen. Thee en koffie kunnen worden vervangen door compotes, verse sappen, kruidenthee.

Andere medicijnen

Sommige geneesmiddelen verminderen de absorptie van thyroxine hormonen. Om deze reden moet de behandelende arts op de hoogte zijn van het gebruik van andere geneesmiddelen.

Vergeet niet dat je in ongeveer vier uur medicijnen van verschillende groepen moet drinken. Hormonen worden aangeraden om een ​​half uur voor de maaltijd op een lege maag in te nemen.

Zwangerschap en bevalling na de operatie

Resectie van de schildklier is geen contra-indicatie voor het concipiëren en dragen van een kind. De enige voorwaarde is om de gynaecoloog vanaf de allereerste maanden op de hoogte te stellen, omdat zwangere vrouwen de dosering van hormonale preparaten moeten aanpassen.

Elke fysieke activiteit is niet gecontra-indiceerd als het niveau van hormonen in het lichaam normaal is. Maar het is noodzakelijk om sporten uit te sluiten waarin de belasting van het hart aanzienlijk toeneemt.

Een paar jaar geleden liet mijn vader zijn schildklier verwijderen. Elke dag voor het ontbijt neemt hij een pil en voelt hij zich de hele dag geweldig.

Om medische redenen heeft de behandelende arts een operatie voorgeschreven om de schildklier te verwijderen. Ik herstelde snel, deed nu aan sport en leidde een normaal leven. Het belangrijkste om te onthouden om hormonen te nemen en tests te ondergaan.

Medisch gezien had ik een paar jaar geleden een resectie van de schildklier. Direct na de operatie kreeg ik een hormoonsuppletietherapie. Nu voel ik me geweldig, en mijn levensstijl is niet anders dan de rest.

Toen ik zwanger raakte, corrigeerde de endocrinoloog mijn dosis thyroxine. Alle negen maanden voelde ik me goed, bevallen was zonder complicaties.

Implicaties van schildklieroperaties. Preventie van effecten:

Lees honderdduizenden voor Zdraviya:

  • Natalia om zoutoplossing voor de neus op te nemen: correct bereiden
  • Lisa op te nemen Mastodinone effectief voor de borst
  • Olga op te nemen Mastodinona effectief voor de borst
  • Elena om te schrijven Wat te doen als je lippen gebarsten zijn, hoe te genezen
  • Ale om te registreren Hoe spruw behandelen bij kinderen?

Bezoek de pagina's How Health in sociale netwerken!

Schildklier chirurgie beoordelingen

Bij afwezigheid over zeehonden in het gebied van de hechting is het ook onmogelijk om iets te zeggen; als u zich zorgen maakt, wordt het onderzoek van een chirurg verlaagd.

Geef een volledige conclusie uit de verklaring.

Je gok voor de rest is correct.

Als dit je kalmeert, dan is deze optie zoals je hebt bij 3-4 van de 100 mensen waarvan je op straat rekent!

Wanneer het testen van TSH niet normaal zou moeten zijn, maar net onder de 0,4, geneest thyroxine, en zelfs na 3 maanden na de operatie om de TG te bepalen en dus elk kwartaal gedurende het eerste jaar. Dit is voor starters.

Postscriptum Het is beter om te worden geobserveerd door een endocrinoloog (hij weet wat thyroxine is) die het probleem kent, dan een chirurg of iemand anders die statistieken leidt op een polikliniek.

Mensen zijn prikkelbaar en zonder suppressieve therapie, stem je niet af op onaangename gevoelens en alles komt goed.

Mijn patiënten met suppressieve therapie lachen, omdat ze weten dat adequate suppressieve therapie belangrijk is om herhaling te voorkomen.

Wanneer het testen van TSH niet normaal zou moeten zijn, maar net onder de 0,4, geneest thyroxine, en zelfs na 3 maanden na de operatie om de TG te bepalen en dus elk kwartaal gedurende het eerste jaar.

Als thyroxine er veel van verliest, als het niet dik wordt, is het een beetje. En je moet er zoveel van hebben dat de TTG daalt onder de norm = totaal, je kunt ze niet de schuld geven van je overgewicht

Het antwoord op de laatste vraag is niet te vinden: ag :: ag :: ag:

Laten we eerst de TTG 18.07 bekijken en dan pas iets doen.

Vitamine thyroxine spoelt niet uit en omgekeerd ook. Het verminderen van de hoeveelheid absorptie van thyroxine draagt ​​bij aan een overtreding van de regels van het medicijn, ik hoop dat je het weet.

Net zo vit.A. je moet het niet nemen - m. hypervitaminose, u heeft klachten die wijzen op een tekort.

Terwijl het nemen van de onderdrukkende therapie van TSH, is het noodzakelijk om calcium om de zes maanden, een jaar te controleren, maar dit hangt ook van de dosis en de duur van thyroxinopname af.

Z. Y. Mijn allereerste vraag ging over wanneer de stem zou herstellen. Voor degenen die een soortgelijk probleem hebben: nu is alles in orde met de stem, maar er zijn nog steeds geen hoge tonen (soms wil je piepen, maar het werkt niet: ag :). Dus iedereen die zei dat die tijd nodig was, had helemaal gelijk.

: av: niet nodig om te verminderen! Kunstmatig injecteren in hypothyreoïdie, waardoor de basale stofwisseling wordt verminderd om het welzijn subjectief te verbeteren.

Gezondheid is niet echt iets voor jou, volg dezelfde regels als al diegenen rondom

Het is niet zo dat door het verlagen van de dosering om het wat beter te voelen, het zeker niet veel beter is

Binnenkort de volgende analyse van TSH, is het nodig om meer en T4 te nemen? Of misschien iets anders?

Eenmaal in een half jaar + TG, ATTG

vanaf 10/08/2010: TTG 0,39; Ca + 1,13, nCa 1,08; K 3,62, Na 136,2

Ik begrijp dat 0,39 een beetje is, maar ik ben enigszins bezorgd over de toename; Moet ik de dosis thyroxine verhogen (op het einde is het nu koud) ??

Toegegeven, in een jaar zal ik zelfs officieel als volledig gezond worden beschouwd.

Honderden meningen, maar ik zou graag het standpunt van bekwame mensen willen weten.

Lymfeknopen worden niet verwijderd en niet onderzocht?

Als de toestand wordt beschouwd als T1, dan, in theorie, mb doelwit en laag normaal TSH - maar ik zou graag de juistheid van een dergelijke beoordeling willen controleren.

Zes maanden later - van de operatie TTG + TG + ATTG

Je behoort tot een groep met een laag risico en wat je de derde groep gaf, nam niet iets weg, ze gaven het aan jou. Zie het als vrijgevigheid.

Toch is het verbazingwekkend hoeveel onzin in de hoofden van mensen..

Z. Y. nee, de lymfeklieren deden niets (helemaal niets!).

RS er is niets te verwachten, je moet scannen - doe dat ook. En redenering over de resultaten.

RS er is niets te verwachten, je moet scannen - doe dat ook. En redenering over de resultaten.

Wat belangrijk is, is niet de dosis thyroxine - en TSH. TTG is laag-normaal (laag-risicogroep) MAAR. de conditie van de lymfeklieren werd niet geëvalueerd en ze werden niet verwijderd tijdens de operatie

Dokters uit Oekraïne, reageer!

Dokters uit Oekraïne, reageer!

Als de structuur van uw apotheken een radiologieafdeling omvat, dan ja! Maar in Vinnitsa in mijn scan niet, ik kan het mis hebben! Ik weet van andere steden: Kiev 3 centra, Dnepropetrovsk 2 centra, Lviv, Odessa, Kharkov. ([Alleen geregistreerde en geactiveerde gebruikers kunnen links zien])

En hoe duur is het? en waar gaat het allemaal over?

Het is duidelijk dat in de onco is, maar werken ze met isotopen?

Rita, waarom rijden? Er zijn telefoons daar, vraag de kosten direct waar het u uitkomt. En dan is er een moment om te studeren, "shob bulo" of een specialist?

Trouwens, toen ik over telefoons sprak, kunnen al deze technische punten worden besproken.

En blijkbaar niet meer in Vinnitsa: ac:, maar haast je niet naar voren, laten we wachten op de testresultaten.

Herhaalde echografie in de oncologische dispenser toonde een knoop in de projectie van de linker lob en een toename van de supraclaviculaire lymfeklier. Prik l / j, het resultaat is epitheelcellen, fragmenten van vetweefsel. Ze zeiden dat over het algemeen niets slechts zichtbaar is. Benoemd om na 2-3 weken opnieuw te komen voor inspectie. Waarschuwde dat een operatie waarschijnlijk is.

Herhaalde echografie in de oncologische dispenser toonde een knoop in de projectie van de linker lob en een toename van de supraclaviculaire lymfeklier. Prik l / j, het resultaat is epitheelcellen, fragmenten van vetweefsel. Ze zeiden dat over het algemeen niets slechts zichtbaar is. Benoemd om na 2-3 weken opnieuw te komen voor inspectie. Waarschuwde dat een operatie waarschijnlijk is.

Hebben ze dit gezegd of heb je de "conclusie" in handen en wat moet je binnen 2-3 weken beslissen?

Het is moeilijk te geloven dat alles in orde zal zijn, hoewel alles REEDS niet goed is.

Nou, niet echt goede tests, dit is een fixeerbare kwestie. Als ik jou was, had ik geluisterd naar ANNA's mening.

. Ik zou zeggen dat je naar Kiev moet gaan - naar mensen die bekend zijn met de moderne principes van de behandeling van schildklierkanker.

Cytologie (sorry, ik kan fouten maken): Papillaire en adenomateuze structuren van het folliculaire epitheel met elementen van hyperplasie, actieve profilering, die als precancerous kunnen worden beschouwd.

Voor dezelfde medicijnen, de conclusie van het regionale cytologische laboratorium: groepen en lagen van hyperplastische folliculaire cellen met tekenen van ernstige atypie, gescheiden met verschijnselen van mitigatie (.Zeer onhoorbaar), een groot aantal gigantische meerkernige cellen.

En wat zou deze reeks woorden betekenen.

Nu hebben we een maand zonder thyroxine en jodiumhoudende producten. In dit verband is de vraag: is het mogelijk om op de een of andere manier thyroxine te verwijderen? En hoe is vastgesteld dat het al mogelijk is om met RHT te beginnen?

En wat is deze Ryte precies? Misschien enkele links, waar zijn er beoordelingen van degenen die geslaagd zijn? Bij voorbaat dank!

Met chloor lijkt het me dat je te ver gaat, omdat de meest voorkomende desinfectie van drinkwater (misschien in de VIZITSA UFD) chlorering is! Dus welk water uit de kraan drinkt niet? Producten en medicijnen uitsluiten. In het algemeen is het in de staten vóór radioactief jodium gebruikelijk om jodium in de urine te bepalen als een indicator voor de ernst van de "hongerstaking" :);

En waar ben je opnieuw geopereerd? De naam van de bewerking.

Overigens de vraag over de postoperatieve symptomen. OOOOchen frequente "kippenvel in de vingers", waarover ze veel praten + gevoelens van gevoelloosheid in de benen, en zelfs wangen en tong. Hoe te vechten? En in het algemeen is het normaal, omdat aan de rechterkant de bijschildklieren zich niet aan mij hadden vastgehaakt (de knopen aan de linkerkant waren).

Een beetje onaangenaam gevoel in het gebied van de naad, vooral aan de linkerkant. Het is jammer, ik heb geen idee wat het lymfestelsel en de lymfeklieren zijn, maar ik zou waarschijnlijk begrijpen dat dit zo is. Vanmiddag was er een lichte temperatuur - 37.1. Is dit ook normaal?

Ik wacht op de resultaten van histologie, en dan op RJT!

hoewel het blijkbaar leuk zou zijn om dit aan mijn arts te vragen.

En je merkt gipotirozomu niet

tot een coma (zie Cronins 'citadel') Ja, en niet alleen hypothyreoïdie kan over het hoofd worden gezien en kan over het hoofd worden gezien, maar het kan niet worden begrepen. Bepaling van TSH in twee uur om de kwestie van compensatie te beantwoorden

En je kunt in dit opzicht niets nemen en alle voor de hand liggende symptomen negeren. of, tegen de achtergrond van substitutietherapie, om een ​​euthyreoïde toestand te bereiken, en op de kaart zal de arts nog steeds hypothyreoïdie schrijven, maar met een klein postscript wordt dit gecompenseerd met medicatie: ab:

Nu is het 100% op RJT.

Het resultaat van histologie: de groei van papillair folliculair carcinoom in het resterende schildklierweefsel, mts in de lymfeklieren aan de linkerkant.

En wat betekent "papillair-folliculair 9quot; bedoel, en waarom het woord carcinoom, en niet kanker" (geef misschien een link om geen honderd meter antwoorden te schrijven)

Evenzo kan gevoelloosheid in het algemeen een uiting van gipotiroza zijn

Ik merk bijna geen hypothyreoïdie, zwelling was, maar niet sterk, gevoelloosheid - dit is natuurlijk een aanzienlijk minpunt, maar niets kan worden getolereerd. Het enige dat je echt niet leuk vindt, is het feit dat postoperatief oedeem langzaam af komt, hangt dit ook samen met hypothyreoïdie?

Ik citeer het uittreksel: "03/03/11 therapie is І131 (7143.0 MBC).Tijdens lichaamsscintigrafie werd een accumulatie van RPF (wat het is.) Gevonden in de projectie van de schildklier, meer naar rechts. Extratiroid (??) accumulatie werd niet gevonden. jodium-accumulerend weefsel Een suppressieve hormoontherapie (thyroxine 150 μg) werd gestart Aanbevolen: controle over TSH en TG na twee maanden. " Als er fouten zijn, bied ik mijn excuses aan, ik vertaal het vanuit het Oekraïens.

En nu, eigenlijk, mijn vraag. De dokter waarschuwde dat na drie maanden. Zorg ervoor dat u de diagnostische scan doorstaat. Het is echt nodig, of hangt af van de resultaten van TSH en TG.

Waarom TG en AtTG - binnen een half jaar (of drie maanden)? Begrijp ik het goed dat dit te wijten is aan de verwijdering (en vernietiging) van de resterende schildklierweefsels?

Heb ik goed begrepen dat het TG-niveau vóór 3 maanden na radioactief jodium niet indicatief is?

Zelfs als je 9 zwangere vrouwen bij elkaar brengt, wordt het kind niet geboren voor de duur (c)..

Laten we in de problemen komen als we aankomen.

Het ziet er niet uit als keloïde. Over een maand zal de ander bleek worden, afvlakken en een dunne lijn worden, als een huidplooi. Maak je geen zorgen over dit: ab :: ab :: ab:

verzoek aan beheerders: kan ik de foto verwijderen? dank je wel!

voor het antwoord op calcium, bedankt, dat zal ik doen

vanaf 04/27/2011 (verzonden door de oncoloog):

TSH 8,53 (normaal 0,27-4,2), T4 cp 1,2 (0,93-1,7), TG 3,51 (1,4-78,0). Dosis thyroxine 150 mcg. De dosis was niet verhoogd en motiveerde de hoge TSH met het "recente radioactief jodium" (03/10/2011). De controle werd een maand later toegewezen.

TTG 10.23, T4cv 1.27, TG 7.96.

Om het even welke reden om in paniek te raken ??

2 / u vergeet het medicijn in te nemen of drink melk of koffie

3 / u gebruikt medicijnen die thyroxine voorkomen

2 / drink helemaal niets - dit is verkeerd.

3 / en die interfereren. naast thyroxine nam ze alleen pillen genaamd Deprevit, voorgeschreven door een neuroloog en beschreven in annotaties als een "planten antidepressivum" (zoals Hypericum maakt ze, produceert de Kiev Vitamin Plant)

Om het even welke reden om in paniek te raken ??

Er is geen reden voor paniek, er is een reden om de dosis te verhogen. Herbal antidepressivum kan de absorptie verminderen. Verplaats het op zijn minst naar vier uur. We verhogen de dosis, met dergelijke TSH, onmiddellijk met 50 microgram. Tot 200.

Als de bovenste limiet van referentiewaarden voor Cd T4 in uw laboratorium 1,8 is, dan is alles normaal met een dosis thyroxine.

En wat vindt de behandelend arts dat je had moeten doen?

Gedoneerd bloed voor Ca geïoniseerd. Res-0.94, bijna de helft van de norm. ondanks het feit dat ik dagelijks D3 calcium inneem (3 tabletten per nacht.) Ze vroeg de dokter welke calciummedicatie ze aanbeval, en ze antwoordde dat "er veel calciumbereidingen zijn in de apotheek." en wat adviseer je?

Total + calcium heeft ACTIEVE vormen van Vit-D-rokaltrol of alpha D3 teva of ethalf / nodig

Nu neem ik geen thyroxine, omdat in de 20 nummers zal ik de diagnose doorgeven. scanning. Ik heb gelezen dat er een medicijn, trijodothyronine, lijkt te helpen om snel weer normaal te worden met hypothyreoïdie, dat het na een tijdelijke stopzetting enige tijd kan worden ingenomen in plaats van thyroxine. kan jouw mening of link waar te lezen?

Men kan alleen toevoegen dat de rest van de patiënten bij de scan arriveerde zonder de analyse van TG met de annulering van thyroxine. Wie jodium onthulde, werd geadviseerd om binnen een jaar bloed te doneren en zonder het hormoon te annuleren.

Dus ik denk, is het niet gek? Mijn thyroxine TG bevond zich ook in het doelbereik. Zou niet opgeven - nu was er niets om je zorgen over te maken

TG 33.1 is nog steeds te hoog om hier niet op vooruit te lopen.

Doe het zoals je doet. En dan is er een kans om op je ellebogen te bijten. zulke 'niet-anticiperende' mensen raken dan uitgeschakeld vanwege die ziekten die behoorlijk te behandelen zijn.

En nu is dat de vraag. Ik zal binnenkort een re-commissie ondergaan ter gelegenheid van een handicap, het onderzoek ervan omvat onder andere een röntgenfoto (röntgenfoto) van de borstorganen. Het feit dat ik onlangs jodium heb gezien heeft geen invloed op de röntgenfoto, je kunt slagen. En op hetzelfde moment, als "de bron van mijn hoge TG er is, zal fluorography het laten zien? En zal het in het algemeen iets laten zien?

Maar waarom liet jodium helemaal niets zien ??

En nu is dat de vraag. Ik zal binnenkort een re-commissie ondergaan ter gelegenheid van een handicap, het onderzoek ervan omvat onder andere een röntgenfoto (röntgenfoto) van de borstorganen. Het feit dat ik onlangs jodium heb gezien heeft geen invloed op de röntgenfoto, je kunt slagen. En op hetzelfde moment, als "de bron van mijn hoge TG er is, zal fluorography het laten zien? En zal het in het algemeen iets laten zien?

Maar waarom liet jodium helemaal niets zien ??

Fluorografie ziet röntgenschaduwen en kan metastasen zien - mogelijk ziet het niet, radioactief jodium - accumulatie van jodium, CT-scan met verschillende resolutie ziet een verandering in CT-dichtheid enzovoort. Echografie moet worden gedaan door iemand die weet waar hij naar op zoek is.

MB, op een of andere manier verder gaan dan de Vinnitsa en en - geen communicatie?

Schildklier chirurgie beoordelingen

Al die tijd zijn hormoontesten goed.

Bericht is bewerktMoon_Light - 24 november 2011, 20:20

  • Yuki Guru 26 november 2011, 10:05
  • Elena77 Beginner 26 november 2011, 20:05

Ik ben helemaal in verwarring.

Ik werd waargenomen in mijn Nchk, in Cheboksary in het Endocrinology Centre, in het ziekenhuis van veteranen. Vertel iemand anders.

Ik ben helemaal in verwarring.

Ik werd waargenomen in mijn Nchk, in Cheboksary in het Endocrinology Centre, in het ziekenhuis van veteranen. Vertel iemand anders.

Voor radioactief jodium is het niet nodig om naar de buitenwijken te gaan. In de Lower lang gebruikt het in de praktijk. ze kijken naar je analyses, als alles in orde is, betalen, naar bed gaan een paar dagen eerder, schrijf een paar dagen later. Het resultaat kan binnen zes maanden worden verwacht. Ik heb de coördinaten van dit ziekenhuis verloren, maar het internet zal je helpen)))

  • Taknado ingezeten november 27 2011, 13:00
  • Ekmzyf Guru 27 november 2011, 13:25 uur

Mijn zus heeft in Nizhny 2 kuren met radioduur ondergaan, waarbij hij zei dat het veel beter werd.

  • Moon_Light Guru 26 oktober 2013, 21:26

So. Sinds januari van dit jaar leef ik zonder schildklier, ze hebben het verwijderd, de punctie testen zijn slecht geworden.

Wat ik wil zeggen: de kwaliteit van leven is drastisch verbeterd, 8 kilo afgevallen, als het vroeger een slaperige vlieg was die constant moe was, nu is de energie in volle gang. Over het algemeen heeft deze operatie mij geprofiteerd.

de operatie zelf en de postoperatieve periode waren geweldig. met een volle stem (dit is het eerste wat ik heb gecontroleerd, mijn ogen openen op de intensive care)

Aanvullende Artikelen Over Schildklier

Wanneer een persoon stress ervaart, produceren de bijnieren het corticosteroïden hormoon.Cortisol is het belangrijkste stresshormoon in het lichaam, maar daarnaast is het betrokken bij een aantal andere belangrijke functies, waaronder de beheersing van de bloedsuikerspiegel.

Overdosis Eutiroks, vanwege de specifieke kenmerken van dit medicijn, komt vrij vaak voor. Het is een synthetisch analogon van schildklierhormoon thyroxine, dat onder andere de snelheid van metabolische processen en vruchtbaarheid beïnvloedt.

Monomere prolactine is een indicator die erg belangrijk is om te bepalen in het geval dat u een baby wenst, maar dat de bevruchting nog geen heel jaar heeft plaatsgevonden.